Αρχική | Ιστορικά | Σαν σήμερα

Σαν σήμερα

71 χρόνια από την ίδρυση του ΕΑΜ  27 Σεπτεμβρίου 1941 :  Η ίδρυση του ΕΑΜ....     Σε όλους εμάς τους αγωνιστές της Εθνικής ΕΑΜικής Αντίστασης η 27η Σεπτεμβρίου 1941, ημερομηνία ίδρυσης του ΕΑΜ, αυτής
...

Σαν Σήμερα: 19 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥΓεγονότα-Γεννήσεις-Θάνατοι σαν σήμερα στις 19-02
...

Σαν σήμερα 06-02-2011Γεγονότα που συνέβησαν σαν σήμερα από την Ελευθεροτυπία.
...

Δ. Γληνός: Ας γνωρίσουμε καλύτερα μια μεγάλη προσωπικότητα...Σαν σήμερα, 23 Δεκέμβρη του 1943, πέθανε ο εκπαιδευτικός και πολιτικός Δημήτρης Γληνός.
...

Μερες του "Πολυτεχνείου" ... Δείτε ένα videoΣε ποιό κανάλι θα ανέκρινε σήμερα τους φοιτητές ο Ν. Μαστοράκης; Μπορεί η ιδιωτικοποίηση των ΑΕΙ να μας φέρει στην ταράτσα της Νομικής; Πόση μπάλα χωράει σε μια δικτατορία και πόσσοι αστυνομικοί σε κάθε πεζοδρόμιο; Ραδιοφωνικοί ήχοι και απόηχοι μιας εξέγερσης.
...

27 Σεπτέμβρη 1941 : Η ίδρυση του ΕΑΜ"Έλληνες - Ελληνίδες - Νέα Γενιά Ενωθείτε - Οργανωθείτε - Αγωνισθείτε! Παραμερίστε ό,τι σας χωρίζει. Ο σκοπός είναι ιερός. Θυμηθείτε τους αγωνιστές του 1821.
...

Τι είναι και τι θέλει το ΕΑΜ (Δ. Γληνός)"Ο σημερινός αγώνας του λαού μας στο περιεχόμενό του δεν μπορεί να είναι τίποτ' άλλο παρά απελευθερωτικός. Πρόκειται να κατακτήσουμε τη λευτεριά μας, να διώξουμε τους ξένους επιδρομείς από τη χώρα μας, να υπερασπίσουμε τα δικαιώματά μας στη ζωή και τον πολιτισμό.
...
συνολικά: 7 | προβολή: 1 - 7
ΜΑΡΓΑΡΙΤΕΣ
1 2 3 4 Αρχείο
ΜΑΡΓΑΡΙΤΕΣ ΡΕΘΥΜΝΟΥ
Ενα χωριό του Ρεθύμνου με παράδοση και ιστορία...
Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
1 2 3 4 5 Αρχείο
Φτωχότερα τα ελληνικά γράμματα
Έφυγε η Νόρα Αναγνωστάκη
Φτωχότερα τα ελληνικά γράμματα
ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΝΕΑ
1 2 3 4 Αρχείο