Αρχική| Μαργαρίτες| ΕΚΛΟΓΕΣ & ΜΑΡΓΑΡΙΤΕΣ : δύο ενδιαφέρουσες συναντήσεις

ΕΚΛΟΓΕΣ & ΜΑΡΓΑΡΙΤΕΣ : δύο ενδιαφέρουσες συναντήσεις

Συζητήθηκαν τρόποι και διαδικασίες

για την προώθηση των θεμάτων του χωριού

Με πρωτοβουλία του κ. Γιώργο Γιαννουσάκη

Στις 26 Οκτωβρίου 2010 έγινε συνάντηση με τον κ. Δημήτρη Κόκκινο και μερικές ημέρες αργότερα, στις 4 Νοεμβρίου με τον κ. Γιάννη Παπαδάκη. Οι συναντήσεις έγιναν με πρωτοβουλία του πολιτικού μηχανικού Γ. Γιαννουσάκη και ο σκοπός τους ήταν να συζητηθεί το σοβαρό θέμα της εγκατάλειψης του χωριού τις 3 τετρεαετίες του Καποδίστρια και κυρίως οι λόγοι και οι αιτίες  στις οποίες οφείλεται αυτή η τόσο μεγάλη σε διάρκεια εγκατάλειψη

Και στις δύο συναντήσεις, ο κ. Γιώργος Γιαννουσάκης, ανέφερε παραδείγματα για το πως ειδικά την τελευταία τετρεαετία που ήταν Δήμαρχος ο κ. Βαγγέλης Μαυρομάτης, αμελήθηκαν, ακυρώθηκαν έργα που είχαν σχεδιαστεί και ήταν εφικτό να γίνουν, αφού σε πολλές περιπτώσεις δεν χρειαζόνταν ούτε καν χρήματα, ή οι δαπάνες ήταν ελάχιστες έως ασήμαντες.

Σαν αιτία, των "κακών" αυτών, παρουσίασε τεκμηριωμένα, την αδράνεια των μελών του Τοπικού Συμβουλία αλλά εν πολλοίς την μάλλον σκόπιμη έλλειψη στήριξης από τον Δήμαρχο του Τοπικού Συμβουλία, ώστε να μπορέσει να λειτουργήσει και να αποδώσει. Επίσης ανέφερε πως στις Μαργαρίτες δημιουργείται πολύ εύκολα κακό κλίμα καψυποψίας και αγκύλωσης εναντίον όποιου τολμήσει να συμμετάσχει, να προτείνει, να βοηθήσει για την προώθηση θεμάτων του χωριού.

Περισσότερα στο σχετικό άρθρο :

"Μαργαρίτες 12 χρόνια εγκατάλειψη : Τι φταίει"

Στους περευρισκόμενους και στις δύο συναντήσεις, δόθηκε από τον κ. Γιώργο Γιαννουσάκη το τεύχος της "Συντονιστικής Επιτροπής Ανάπτυξης Μαργαριτών", με τίτλο "10 χρόνια για τις Μαργαρίτες",

Το φυλλάδιο "10 χρόνια για τις Μαργαρίτες"

που συντάχθηκε από την Επιτροπή σε ανοικτές συνεδριάσεις της (το 2007) και περιέχει τα βασικά θέματα - προβλήματα του χωριού, καθώς και προτάσεις για μια δημοκρατική, ανοικτή διαδικασία συμμετοχής των Μαργαριτσανών στην προσπάθεια για την προώθησή τους.

Και στις δύο συναντήσεις, ο κ. Γιώργος Γιαννουσάκης, ευχαρίστησε τόσο τους υποψήφιους Δήμαρχους κ. Δημήτρη Κόκκινο και κ. Γιάννη Παπαδάκη, όσο και τους Μαργαριτσανούς και μή Μαργαριτσανούς προσκαλεσμένους, για την ανταπόκρησή τους στην πρόσκληση που τους έγινε, λέγοντας : "

Έχω την πεποίθηση, ότι οι συναντήσεις αυτές θα βοηθήσουν σημαντικά στην δημιουργία θετικού κλίματος για την επόμενη ημέρα, που θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα, να προωθήσουμε τα θέματα, να εργαστούμε και να συνεργαστούμε με σύμπνοια και χωρίς τις αγκυλώσεις και τις καχυποψίες που παρατηρούνται δυστυχώς σε μεγάλο βαθμό στις Μαργαρίτες. Γι αυτό, σας ευχαριστώ θερμά για την τιμή που κάματε στο χωριό μας, να παραβρεθήτε και να συμετέχετε".

----------------------------------------------

Φέτος, το βράδυ της γιορτής του (26 Οκτ 2010), ο κ. Δημήτρης Κόκκινος, υποψήφιος δήμαρχος στο Μυλοπόταμο, δεν το πέρασε σίγουρα όπως τις άλλες χρονιές.

Ο κ. Δημήτρης Κόκκινος

Μετά από πρόσκληση του κ. Γιώργο Γιαννουσάκη, βρέθηκε στις Μαργαρίτες στην ταβέρνα "Αυλόγυρος" του Τάσου Κεπέρη μαζί με τους Μαργαριτσανούς υποψήφιους του συνδυασμού του, όπου με τους νόστιμου μεζέδες του Τάσο, συζητήθηκαν θέματα του χωριού και κυρίως οι διαδικασίες που θα πρέπει να ακολουθηθούν για την προώθησή τους.

Παρόντες ήταν οι υποψήφιοι του συνδυασμού : Σούλα Κοτσιάμπαση, (γενικό Ρουμελή), ο Μανώλης Παδουβάς (τοπικό Ορθέ), ο Πέτρος Παπαδάκης (τοπικό Μαργαρίτες), η Κατερίνα Γαλλιάκη (γενικό Μαργαρίτες).

Ο κ. Γιώργος Γιαννουσάκης :

Παρουσίασε με δυο λόγια,  στον κ. Δημήτρη Κόκκινο και στους Μαργαριτσανούς υποψήφιους, τις σκέψεις του και τις ανησυχίες του για τα θέματα του χωριού και μεγάλο βάλτωμά τους, όλα τα χρόνια του Καποδίστρια. Έκαμε αναφορά σε λανθασμένες μεθοδους και διαδικασίες που ακολουθήθηκαν στις Μαργαρίτες, από τους μέχρι τώρα Δημοτικές αρχές, αλλά και από τους Μαργαριτσανούς του τοπικού Συμβουλίου και όχι μόνο.

Ζήτησε τη δέσμευση όλων των Μαργαριτσανών υποψηφίων με το συνδυασμό του κ. Δημήτρη Κόκκινου, πως θα εργασθούν και θα συνεργασθούν δημοκρατικά, με ζήλο και ενδιαφέρον, αξιοποιώντας κάθε προσφορά του κάθε Μαργαριτσανού που μπορεί και θέλει να συμβάλλει στην προώθηση των θεμάτων του χωριού, χωρίς αποκλεισμούς και διακρίσεις. Ότι θα βοηθήσουν νε εξαλειφθεί από το χωριό η καχυποψία και η διχόνοια.

Ζήτησε τη συμβολή του κ. Δημήτρη Κόκκινου για την υλοποίηση στις Μαργαρίτες αυτής της δημοκρατικής διαδικασίας, ανοικτής σε όλους τους Μαραριτσανούς με διαφάνεια, τιμιότητα, λογική και ειλικρίνια, ώστε να εκλείψουν οι διχόνοιες και οι καχυποψίες, που απετέλεσαν βασική αιτία της σταστιμότητας του χωριού όλα τα (12) χρόνια του Καποδίστρια.

Ο κ. Δημήτρης Κόκκινος :

Συμφώνησε και δεσμεύτηκε να συμβάλλει στη δημιουργία του απαραίτητου κλίματος στις Μαργαρίτες, προκειμένου να προχωρήσουν τα σοβαρά θέματα του χωριού.

Υποσχέθηκε αν εκλεγεί Δήμαρχος, να γίνει μια ανοικτή και οργανωμένη σύσκεψη προκειμένου να κατστρωθεί σχέδιο βραχυπρόσθεσμης και μακροπρόθεσμης δράσης με τα θέματα και τη διαδικασία προώθησής τους, με τη συμμετοχή όλων που προσφέρονται και μπορούν να βοηθήσουν, χωρίς αποκλεισμούς και καχυποψίες.

Αποδέχθηκε και δεσμεύτηκε (με την προσωπική του συμβολή και παρακολούθηση), να γίνονται οι συνεδριάσεις του Τοπικού ανοικτές, τακτικές, δημοκρατικές με διαφάνεια και πολιτισμό. Και ότι σε τακτά χρονικά διαστήματα (π.χ. κάθε εξάμηνο ή και πυκνότερα), θα γίνεται με την φροντίδα και την παρουσία του, Συνέλευση του χωριού για εξέταση της πορείας των θεμάτων που έχουν δρομολογηθεί.

Τόνισε ότι σε κάθε του επιλογή και κάθε πράξη του, κυριαρχεί η λογική και τίποτε άλλο.

Στη συζήτηση που ακολούθησε μίλησαν όλοι οι παρόντες Μαργαριτσανοί (υποψήφιοι και μή), που δήλωσαν σε γενικές γραμμές, σύμφωνοι σε όλες τις απόψεις και προτάσεις που ακούστηκαν.

----------------------------------------------------

Στις 4 Νοεμβρίου 2010, στην ίδια ταβέρνα "Αυλόγυρος" του Τάσου Κεπέρη στις Μαργαρίτες,  έγινε η αντίστοιχη συνάντηση με τον υποψήφιο δήμαρχο κ. Γιάννη Παπαδάκη που συνοδευόταν από τη σύζυγό του κυρία Φανή Κουτσουμπού αλλά και τον προσκεκλημενο στη συνάντηση Μανώλη Κλάδο υποψήφιο του συνδυασμού (Γαράζο γενικό).

ο κ. Γιάννης Παπαδάκης

Παρόντες ήταν οι Μαργαριτσανοί υποψήφιοι του συνδυασμού : Μανώλης Σταφυλάκης (τοπικό), Νίκος Γεραρχάκης (τοπκό), Λευτέρης Παπαδάκης (γενικό).

Από μεριάς του χωριού, αποδέχθηκαν την ειδική γι' αυτούς πρόσκληση και παραβρέθηκαν οι πρώην κατά κοινή ομολογία πετυχημένοι Πρόεδροι της Κοινότητας Μαργαριτών κ. Διονύσης Σταφυλάκης και κ. Μανώλης Παπαμαρκάκης.

Στη σύντομη ομιλία του ο κ. Γιώργος Γιαννουσάκης :

Ευχαρίστησε τον υποψήφιο Δήμαρχο Μυλοποτάμου κ. Γιάννη Παπαδάκη και τους Μαργαριτσανούς και άλλους υποψήφιους του συνδυασμού που για την αποδοχή της πρόσκλησής του.

Διατύπωσε την άποψη ότι το χωριό τα τελευταία 12 χρόνια του Καποδίστρια "είδε" ελάχιστα πράγματα και στην ουσία πήγε πίσω. Ξεχάστηκε και παραιτήθηκε και υποστήριξε πως αυτή η αποτίμηση, είναι γενική στις Μαργαρίτες.

"Τι να πρωτοαναφέρω ; -είπε- Τα κτίρια τα κοινοτικά που είναι μέσα σε μαύρα χάλια και κυριολεκτικά βρωμάνε ; Τα σκουπίδια, οι δημόσιες τουαλέτες που ακόμα δε λειτουργούν και είναι μια βρωμιά και μόνο, το πρόβλημα του παρκινγκ, του περιφερειακού δρόμου, της ανάπλασης, την ανυπαρξία πολεοδομικού σχεδιασμού με αποτέλεσμα την άναρχη και κακούγουστη δόμηση, την έλλειψη χώρων αναψυχής για παιδιά και ηλικιωμένους, κτλ. κτλ."

Αναφέρθηκε σε διαδικασίες που εμπόδισαν να υλοποιηθούν έργα, ακόμα και σε περιπτώσεις που δε χρειαζόταν καν χρήματα. (Δωρεά κατασκευή πάρκου, αμελήθηκε από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή και έμεινε στα χαρτιά).  Μίλησε για το πως, η προηγούμενη Δημοτική Αρχή αθέτησε την ψήφο και την αποδοχή που έδωσε σε τρία βασικά θέματα του χωριού (τα ψήφισε Το τοποικό Συμβούλιο). Πως, αδιαφόρησε για την ανυπαρξία του Τοπικού Συμβουλίου (Έκαμε ελάχιστες συνεδριάσεις όλα τα 4 χρόνια, ίσως και μονοψήφιο αριθμό..).  Πως, κάποιες συνεδριάσεις γίνονταν εν κρυπτώ για να μην ενοχλούνται οι κρατούντες, από "ανεπιθύμητους" Μαργαριτσανούς.. κ.α.

Ζήτησε από τον κ. Γιάννη Παπαδάκη, να συμβάλει προσωπικά, ώστε να εκλείψει το κακό κλίμα και η καχυποψία που υπάρχει στις Μαργαρίτες, ώστε να σταθεί δυνατό με ομόνοια και σύμπνοια να προωθηθούν έργα που είναι άμεσης ανάγκης για τις Μαργαρίτες.


Ο κ. Γιάννης Παπαδάκης :

Διατύπωσε τις θέσεις και τις απόψεις του για τη λειτουργία του Δήμου και των τοπικών συμβουλίων. Υποσχέθηκε δημοκρατία, διαφάνεια, ανοικτές και έντιμες διαδικασίες τόσο στο Δήμο, όσο και στα Τοπικά Συμβούλια.

Αναφέρθηκε και στιγμάτισε νοοτροπίες και πρακτικές που μας πάνε πίσω και δεσμεύτηκε να τις αποκρούσει.

Ανάλυσε επιστημονικά τη μέθοδο παρακουλούθησης του προγράμματος δράσης που πρέπει να υιοθετηθεί από το Δήμο. Στόχοι τετραετίας, έτους, μήνα, ακόμα και ημέρας.

Στη συζήτηση που ακολούθησε μίλησαν όλοι οι παρόντες Μαργαριτσανοί (υποψήφιοι και μή), που δήλωσαν γενικα σύμφωνοι σε όλες τις απόψεις και προτάσεις που ακούστηκαν.

 

  

Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο Twitter

Σχόλια που έχουν γραφτεί: 0

Σχολιάστε το άρθρο

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

ΜΑΡΓΑΡΙΤΕΣ
1 2 3 4 Αρχείο
ΜΑΡΓΑΡΙΤΕΣ ΡΕΘΥΜΝΟΥ
Ενα χωριό του Ρεθύμνου με παράδοση και ιστορία...
Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
1 2 3 4 5 Αρχείο
Φτωχότερα τα ελληνικά γράμματα
Έφυγε η Νόρα Αναγνωστάκη
Φτωχότερα τα ελληνικά γράμματα
ΑΠΟΨΕΙΣ
1 2 3 4 Αρχείο
ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΝΕΑ
1 2 3 4 Αρχείο