Αρχική| Σύγχρονη ζωή| Υγεία| ΤΡΙΗΜΕΡΟ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗΣ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ «ΦΥΛΗ ΕΞ' ΑΙΜΑΤΟΣ»

ΤΡΙΗΜΕΡΟ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗΣ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ «ΦΥΛΗ ΕΞ' ΑΙΜΑΤΟΣ»


Τριήμερο εθελοντικής

αιμοδοσίας από την «Φυλή εξ’ αίματος»


ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥΠΟΛΗ ΓΑΛΛΟΥ ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΡΕΘΥΜΝΟΥ


Αναδημοσίευση από "rethnea.gr"
Σάββατο, 12 Μαρτίου 2011

Η εθελοντική αιμοδοσία σώζει ζωές. Η έλλειψη και η ανεπάρκεια αίματος θέτει σε άμεσο κίνδυνο την ζωή όσων χρειάζονται το αίμα ως θεραπευτικό μέσο. Γι’ αυτό, η εθελοντική αιμοδοσία είναι μια χειρονομία καλής θέλησης, φροντίδας και αγάπης προς τον συνάνθρωπό. Δεν υπάρχει πολυτιμότερο δώρο απ’ την εθελοντική αιμοδοσία, αφού στην πραγματικότητα είναι ένα δώρο ζωής γι’ αυτόν που το δέχεται και δυστυχώς οι ανάγκες για αίμα δεν τελειώνουν ποτέ.

Οι φοιτητές της πανεπιστημιούπολης του Γάλλου μέσα από την ομάδα που έχουν συστήσει με αποκλειστικό στόχο την εθελοντική αιμοδοσία, που φέρει τον τίτλο «Φυλή εξ’ αίματος», φανερά ευαισθητοποιημένοι με το θέμα διοργανώνουν μια ακόμα εθελοντική αιμοδοσία για τρεις ημέρες. Στις 15 και 16 Μαρτίου, ημέρα Τρίτη και Τετάρτη από τις 10 το πρωί μέχρι τις τέσσερις το απόγευμα στην πανεπιστημιούπολη Γάλλου και την Πέμπτη από τις 9 το πρωί μέχρι τις τρεις το μεσημέρι στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου Ρεθύμνου. Η ομάδα «Φυλή εξ’αίματος» σε αυτή την αιμοδοσία που γίνεται σε συνεργασία με το νοσοκομείο Παίδων Αγια Σοφία καλεί εκτός από τους φοιτητές και τους πολίτες του Ρεθύμνου να αφιερώσουν λίγα λεπτά από το χρόνο τους και να προσφέρουν αίμα για αυτό το λόγο συνεργάστηκαν και με την δημοτική κοινότητα Ρεθύμνου, προκειμένου να υπάρξει κάλεσμα και στους δημότες του Ρεθύμνου να ανταποκριθούν και να συμμετέχουν ενεργά στην προσπάθεια των φοιτητών.

Η ομάδα «Φυλή εξ’αίματος» μέσα από μια χαρακτηριστική αφίσα, στην οποία περιγράφονται οι συνήθεις δικαιολογίες, όπως …έδωσα.. φοβάμαι... δεν έχω χρόνο δεν με νοιάζει... δεν το ήξερα... επιχειρεί να αφυπνίσει συνειδήσεις και να υπενθυμίσει σε όλους ότι ανά πάσα στιγμή ο κάθε ένας από εμάς μπορεί να χρειαστεί αίμα. Παράλληλα, υπήρξε συνεργασία και με το 15ο δημοτικό σχολείο Ρεθύμνου στο οποίο οι φοιτητές σε συνεργασία με τον δάσκαλο κ. Μελαχροινούδη είχαν την ευκαιρία να ενημερώσουν τα παιδιά για τον εθελοντισμό και την αιμοδοσία, ενώ οι μαθητές του δημοτικού απεικόνισαν στην συνέχεια σε χαρτί τις εικόνες που σχημάτισαν από όσα άκουσαν και οι ζωγραφιές τους θα αξιοποιηθούν για τις αφίσες της εθελοντικής αιμοδοσίας.

Η Μαρία Τσιπογιάννη, εκπρόσωπος της φοιτητικής ομάδας «Φυλή εξ’ αίματος» μιλώντας για την αιμοδοσία, ανέφερε: «Δεν προσκαλούμε μόνο τους φοιτητές αλλά όλη την κοινωνία του Ρεθύμνου για αυτό το λόγο και αποφασίσαμε για πρώτη φορά να κάνουμε αιμοδοσία στο δημαρχείο. Όσον αφορά στους εθελοντές αιμοδότες θα θέλαμε να δώσουμε κάποιες οδηγίες που πρέπει να ακολουθήσουν οι εθελοντές πριν την αιμοδοσία. Δεν πρέπει να έχουν καταναλώσει αλκοόλ την προηγούμενη μέρα. Για τις τρεις προηγούμενες ημέρες δεν πρέπει να έχουν πάρει οποιοδήποτε παυσίπονο και αντιβιοτικά για ένα περίπου μήνα. Πριν έρθουν για αιμοδοσία πρέπει να έχουν φάει πρωινό. Πρέπει όλοι να είμαστε ευαισθητοποιημένοι ως προς την αιμοδοσία, καθώς κάθε μέρα κάποιοι άνθρωποι έχουν ανάγκη και εμείς αυτό πρέπει να το γνωρίζουμε. Συνεργαζόμαστε για δεύτερη φορά με το νοσοκομείο Παίδων Αγια Σοφία και θα θέλαμε επίσης να ευχαριστήσούμε πολύ την δημοτική κοινότητα Ρεθύμνου που μας παραχώρησε το χώρο του δημαρχείου για να κάνουμε την εθελοντική αιμοδοσία της Πέμπτης».

Διαβάστε το πρωτότυπα στο "rethnea.gr"

Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο Twitter

Σχόλια που έχουν γραφτεί: 0

Σχολιάστε το άρθρο

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

ΜΑΡΓΑΡΙΤΕΣ
1 2 3 4 Αρχείο
ΜΑΡΓΑΡΙΤΕΣ ΡΕΘΥΜΝΟΥ
Ενα χωριό του Ρεθύμνου με παράδοση και ιστορία...
Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
1 2 3 4 5 Αρχείο
Φτωχότερα τα ελληνικά γράμματα
Έφυγε η Νόρα Αναγνωστάκη
Φτωχότερα τα ελληνικά γράμματα
ΑΠΟΨΕΙΣ
1 2 3 4 Αρχείο
ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΝΕΑ
1 2 3 4 Αρχείο