Αρχική| Λογοτεχνία| Πεζογραφία| Παραιτήθηκε ο πρόεδρος του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου

Παραιτήθηκε ο πρόεδρος του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου

Παραιτήθηκε ο πρόεδρος του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου

Αναδημοσίευση από την «Ελευθεροτυπία», 24-10-11

Την παραίτησή του από τη θέση του προέδρου του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου υπέβαλε σήμερα ο συγγραφέας Τάκης Θεοδωρόπουλος. Στην επιστολή παραίτησής του, προς τον υπουργό Πολιτισμού Παύλο Γερουλάνο, αναφέρει ότι από τον Μάρτιο του 2010 οπότε και ανέλαβε τη διοίκηση του ΕΚΕΒΙ, οι δυσκολίες όχι μόνο δεν έχουν εκλείψει αλλά θα ενταθούν τους επόμενους μήνες.

Την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να κοινοποιηθούν τα ονόματα του νέου προέδρου και αντιπροέδρου του ΕΚΕΒΙ, καθώς και ο αντιπρόεδρος Πέτρος Τατσόπουλος είχε παραιτηθεί τον περασμένο Μάιο.

Η επιστολή παραίτησης του Τάκη Θεοδωρόπουλου είναι η ακόλουθη:

"Αξιότιμε κύριε υπουργέ, Τον Μάρτιο του 2010 μού κάνατε την τιμή να μου αναθέσετε την προεδρία του Διοικητικού Συμβουλίου του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου. Αποδέχθηκα τον διορισμό γνωρίζοντας την κρισιμότητα των περιστάσεων επειδή πίστευα, και εξακολουθώ να πιστεύω, στην χρησιμότητα του έργου του ΕΚΕΒΙ. Το προσωπικό σας ενδιαφέρον για τη λειτουργία του κέντρου, η εμπιστοσύνη με την οποία το περιβάλλατε εσείς και οι συνεργάτες σας μας επέτρεψαν να αντιμετωπίσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις δυσκολίες. Η συνέχιση της λειτουργίας του κέντρου, από την άλλη, δεν θα ήταν δυνατή χωρίς τις ακάματες προσπάθειες της διευθύντριας, κυρίας Βελισσάρη, και των συνεργατών της. Γνωρίζω, όπως όλοι γνωρίζουμε, πως οι δυσκολίες όχι μόνον δεν έχουν εκλείψει, αλλά θα ενταθούν στους μήνες που έρχονται. Και ειλικρινά πιστέψτε πως πολύ θα ήθελα να συνεχίσω να βοηθάω, με όσα μέσα διαθέτω, στις προσπάθειες για την αντιμετώπισή τους. Με τιμή, Τάκης Θεοδωρόπουλος".

Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο Twitter

Σχόλια που έχουν γραφτεί: 0

Σχολιάστε το άρθρο

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

ΜΑΡΓΑΡΙΤΕΣ
1 2 3 4 Αρχείο
ΜΑΡΓΑΡΙΤΕΣ ΡΕΘΥΜΝΟΥ
Ενα χωριό του Ρεθύμνου με παράδοση και ιστορία...
Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
1 2 3 4 5 Αρχείο
Φτωχότερα τα ελληνικά γράμματα
Έφυγε η Νόρα Αναγνωστάκη
Φτωχότερα τα ελληνικά γράμματα
ΑΠΟΨΕΙΣ
1 2 3 4 Αρχείο
ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΝΕΑ
1 2 3 4 Αρχείο