Αρχική| Θέματα νέων| ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΕ ΠΡΥΤΑΝΗ Π.Κ.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΕ ΠΡΥΤΑΝΗ Π.Κ.


ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΕ

ΤΟΝ ΠΡΥΤΑΝΗ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ

Σημαντικές προοπτικές ανάπτυξης

Ρεθεμνιώτικα Νέα, Πέμπτη, 02 Φεβρουαρίου 2012

Τις εξελίξεις σχετικά με το φάκελο της μελέτης για το έργο κατασκευής του Κέντρου Ερευνών και Μελετών στην πανεπιστημιούπολη Γάλλου, συζήτησαν χθες στη συνάντηση που είχε ο πρύτανης του πανεπιστημίου Κρήτης Ευριπίδης Στεφάνου με το δήμαρχο Γιώργο Μαρινάκη.
Στο πλαίσιο της συνεργασίας και των επαφών που έχουν οι δυο φορείς, ο κ. Στεφάνου με τον αντιπρύτανη του Π.Κ κ. Τζανάκη Κώστα και το διευθυντή της Τ.Υ του Π.Κ. κ. Κακλαμάνου Μανόλη, ενημέρωσαν αναλυτικά το δήμαρχο για τη φάση στην οποία βρίσκεται η πορεία του φακέλου του ΚΕΜΕ, προκειμένου αυτός να κατατεθεί για ένταξη στο ΕΣΠΑ. Πρόκειται για ένα έργο προϋπολογισμού 3,5 εκ. ευρώ, το οποίο περιλαμβάνει δύο κτίρια, 1.200 τ.μ.

Η εξασφάλιση ευρωπαϊκής χρηματοδότησης θα ανάψει το «πράσινο φως» για την υλοποίηση αυτού του έργου, το οποίο αναμένεται να συμβάλλει σημαντικά στην ενίσχυση της έρευνας στις πανεπιστημιακές σχολές του Ρεθύμνου, αλλά ταυτόχρονα πολλαπλά οφέλη θα αποκομίσει και η ίδια η πόλη από τη λειτουργία του.

Οι δύο πλευρές, εξέτασαν όλες τις δυνατότητες υποστήριξης του Κέντρου Ερευνών και Μελετών από το δήμο, ώστε να διασφαλιστεί η συνέχεια της σημαντικής ερευνητικής κι επιστημονικής του δραστηριότητας, ενώ εξετάστηκαν και θέματα που αφορούν τεχνικά προβλήματα που αντιμετωπίζει το πανεπιστήμιο.

Ο δήμαρχος διαβεβαίωσε τον πρύτανη ότι ο δήμος θα παρέχει κάθε δυνατή τεχνική υποστήριξη στην υλοποίηση του Τεχνικού Προγράμματος του πανεπιστημίου μέσω των υπηρεσιών του, με τη συνδρομή κυρίως της Πολεοδομίας, η οποία, ως γνωστόν, περιήλθε στη διοικητική αρμοδιότητα του δήμου, αλλά και με κάθε υπηρεσία ή θεσμικό φορέα που έχει την αρμοδιότητα και τη δυνατότητα να συνδράμει με θετικό και αποτελεσματικό τρόπο στα εν γένει θέματα που απασχολούν το Πανεπιστήμιο Κρήτης.

Γεγονός, πάντως, είναι πως έχει θεμελιωθεί η σταθερή και αδιάλειπτη συνεργασία μεταξύ δήμου και πανεπιστημίου, η οποία τροφοδοτείται από τη βούληση και τη θετική πρόθεση τόσο του πρύτανη όσο και του δημάρχου, αλλά και του συνόλου του δημοτικού συστήματος.

 

 

Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο Twitter

Σχόλια που έχουν γραφτεί: 0

Σχολιάστε το άρθρο

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

ΜΑΡΓΑΡΙΤΕΣ
1 2 3 4 Αρχείο
ΜΑΡΓΑΡΙΤΕΣ ΡΕΘΥΜΝΟΥ
Ενα χωριό του Ρεθύμνου με παράδοση και ιστορία...
Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
1 2 3 4 5 Αρχείο
Φτωχότερα τα ελληνικά γράμματα
Έφυγε η Νόρα Αναγνωστάκη
Φτωχότερα τα ελληνικά γράμματα
ΑΠΟΨΕΙΣ
1 2 3 4 Αρχείο
ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΝΕΑ
1 2 3 4 Αρχείο