Αρχική| Θέματα νέων| Διαμαρτυρία μετά μουσικής

Διαμαρτυρία μετά μουσικής


Διαμαρτυρία μετά μουσικής

Αυγή, 03/10/12

Στον αέρα είναι τα μουσικά σχολεία της χώρας, που χθες διαμαρτυρήθηκαν μετά μουσικής, διότι θα σιγήσουν εάν τα αρμόδια υπουργεία δεν αποφασίσουν να τα ξεκολλήσουν από τους τέσσερις τροχούς. Τα τεράστια χρέη στους λεωφορειούχους έχουν ως αποτέλεσμα να μην μεταφέρονται οι μαθητές στα σχολεία τους, παρά μόνον αν χρησιμοποιήσουν δικά τους μέσα. Ειδικά στα σχολεία της Αττικής, το πρόβλημα της μεταφοράς απειλεί την ίδια την ύπαρξη της δημόσιας μουσικής εκπαίδευσης και των μουσικών σχολείων.

Επιλέον, γονείς, μαθητές και καθηγητές διαμαρτύρονται για τα τεράστια κενά εκπαιδευτικών στα μουσικά και καλλιτεχνικά μαθήματα. Όπως εκτιμούν, τα κενά των καθηγητών δεν θα καλυφθούν ούτε τον Δεκέμβριο!

Με ανακοίνωσή της η ΟΛΜΕ συμπαραστέκεται στον αγώνα γονιών και μαθητών και δηλώνει ότι θα αγωνιστεί για να διατηρηθεί ο δημόσιος χαρακτήρας όλων των σχολείων, γενικών, καλλιτεχνικών, μουσικών και ειδικής αγωγής. Η ΟΛΜΕ προειδοποιεί για τον κίνδυνο τα ειδικά σχολεία αυτά να μετατραπούν σε εκπαιδευτήρια κλειστά στη λαϊκή πρόσβαση, σε σχολεία μόνο για τα ισχυρά εισοδηματικά βαλάντια, σε σχολεία που θα εκλιπαρούν την ελεημοσύνη των «χορηγών», για να καλύψουν τις βασικές λειτουργικές τους ανάγκες.

«Μετά την επιβολή του 'Καλλικράτη', με την ταυτόχρονη δραματική περικοπή της χρηματοδότησης της δημόσιας εκπαίδευσης, ζούμε την τωρινή τραγική κατάσταση. Δεν θα το επιτρέψουμε, τονίζεται σε σχετική διαμαρτυρία». Η ΟΛΜΕ ζητεί να λυθεί χωρίς αναβολή το σοβαρό θέμα της μεταφοράς των μαθητών και της κάλυψης των εκπαιδευτικών κενών σε όλα τα σχολεία.

Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο Twitter

Σχόλια που έχουν γραφτεί: 0

Σχολιάστε το άρθρο

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

ΜΑΡΓΑΡΙΤΕΣ
1 2 3 4 Αρχείο
ΜΑΡΓΑΡΙΤΕΣ ΡΕΘΥΜΝΟΥ
Ενα χωριό του Ρεθύμνου με παράδοση και ιστορία...
Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
1 2 3 4 5 Αρχείο
Φτωχότερα τα ελληνικά γράμματα
Έφυγε η Νόρα Αναγνωστάκη
Φτωχότερα τα ελληνικά γράμματα
ΑΠΟΨΕΙΣ
1 2 3 4 Αρχείο
ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΝΕΑ
1 2 3 4 Αρχείο