Αρχική| Πολιτικά| Η Πανελλαδική Συνδιάσκεψη [Γ]

Η Πανελλαδική Συνδιάσκεψη [Γ]

Συνδιάσκεψη ΣΥΡΙΖΑ

Ομιλητές συνέχεια..


3:00 μ.μ: Η Μαρίνα Καλέργη από τη νεολαία της Καλλιθέας μιλά για ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ ισχυρό, δημοκρατικό, ριζοσπαστικό, πιστό στις καταβολές και τις αρχές της Αριστεράς. Ανακλητότητα, εναλλαγή και ισότητα των μελών είναι μερικές από τις προτάσεις, που καταθέτει.Είναι εμφανής η απουσία της νεολαίας στη συγγραφή της διακήρυξης και είναι εμφανής η απουσία της νεολαίας στη Συνδιάσκεψη.


2:52 μ.μ.: Η Νικολέτα Δανιά από τους Νέους - Νέες ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ Πετρούπολης καταθέτει τις προτάσεις της οργάνωσης για τη λειτουργία του κόμματος χωρίς αποκλεισμούς, όπως ακόμη και την ιδεολογική ταυτότητα. Ο μεγαλύτερος εχθρός μας είναι ο εαυτός μας, κατέληξε στην τοποθέτησή της.


2:48 μ.μ.: Ο σ. Σκορίνης από την οργάνωση των Ε.Β.Ε. μιλά για τα προβλήματα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων τονίζοντας, ότι σήμερα η συντριπτική πλειοψηφία είναι έτοιμες να παραδώσουν κλειδιά και οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες είναι χωρίς ασφαλιστική κάλυψη. Όχι στην παθητική στάση, αλλά αποτελεσματική δράση.


2:44 μ.μ.: Η Ελένη Χαφνάβη από την οργάνωση του Κέντρου της Θεσσαλονίκης επισημαίνει, ότι ο δικός μας ρόλος είναι η οργάνωση της αντίστασης και της ανατροπής. Οι οργανώσεις του ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ πρέπει να είναι μαζικές και δημοκρατικές με συλλογική έκφραση των αποφάσεων.


2:37 μ.μ.: Ο Τάσος Γιακουμής από τη Δυτική Αχαϊα τονίζει, ότι  είμαστε οι ίδιοι κομμάτι του λαού, που χτυπιέται από την κρίση. Ο κόσμος, που μπαίνει σήμερα στο ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ θα πρέπει να έχει λόγο σε όλη τη λειτουργία.


2:31 μ.μ: Ο Γιώργος Μπελεχάκης από τη Βιάνο Ηρακλείου, αγωνιστής της ΕΠΟΝ, δηλώνει, ότι ο χρόνος είναι κοντά, που ο ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ θα αναλάβει τη διακυβέρνηση και προτείνει την κατάργηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών.


2:28 μ.μ: Η Βάλια Βαγιωνάκη από τα Χανιά επισημαίνει, ότι πρέπει να δημιουργήσουμε ελπίδα όλοι μαζί χωρίς παραφωνίες. Έχουμε τη δύναμη και τη θέληση και είναι πολύ πιο επεξεργαζέμενες από οποιουδήποτε άλλου κόμματος. Έχουμε ένα έμπειρο, ηθικό και αναγνωρισμένο από την κοινωνία ανθρώπινο δυναμικό. Η διακήρυξη είναι ένα συνεκτικό κείμενο. Μαζί με την κοινωνία, σαν το ψάρι μέσα στο νερό, φέρνοντας το καινούριο.


2:21 μ.μ.: Ο Δικαίος Ψυχάκος από το 5ο Διαμέρισμα της Αθήνας μιλά για σκληρή - μαχητική αντιπολίτευση μέσα στο κίνημα. Χρειαζόμαστε πειστικές απαντήσεις, αλλά ριζοσπαστικές πειστικές απαντήσεις. Δικό μας καθήκον η απάντησή μας θα πρέπει να είναι αριστερή και ριζοσπαστική. Η ενότητα χρειάζεται τη δημοκρατία και η δημοκρατία την ενότητα.


2:16 μ.μ.: Ο Γιώργος Ματαράγκας από την Κεφαλλονιά τονίζει, ότι αν ο ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ στην κυβερνητική του τροχιά δεν βρίσκεται μαζί με τα κινήματα δεν θα πάει μακριά. Χρειαζόμαστε την εμπλοκή του κόσμου από τα κάτω και όχι όπως μέχρι σήμερα ήταν η συμμετοχή στα κόμματα.2:14 μ.μ: Στις 6 μ.μ. συνάντηση των αντπροσώπων της Δυτικής Μακεδονίας στο εστιατόριο.


2:08 μ.μ.: Ο σ. Κώτσιας από την Κοινωνική Αριστερά επισημαίνει, ότι οι λαϊκές δυνάμεις καθημερινά απεγκλωβίζονται από τον παλιό δικομματισμό και ενισχύουν το ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ. Θεωρηθεί καθήκον του ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ να έρθει σε επαφή με εκείνες της δυνάμης της σοσιαλδημοκρατίας, που δεν ανήκουν σε παλιά κόμματα.


1.55 μ.μ.: Η Μυρτώ Μπολώτα, που μιλά εκπροσωπώντας το «Αλληλεγγύη για Όλους».  Λαϊκή αντίσταση και αυτοοργάνωση. Κοινωνία δημοκρατική και συμμετοχική. Το σύνθημα "κανείς μόνος στην κρίση" δεν είναι απλή διακήρυξη, αλλά η πυξίδα της στάσης μας. Από τον Έβρο μέχρι την Κρήτη, ντόπιοι και μετανάστες, έχουμε δημιουργήσει έναν ολόκληρο γαλαξία κοινωνικής αλληλεγγύης. Η "Αλληλεγγύη για όλους" είναι μια ανοιχτή συλλογικότητα, πανελλαδικό κόμβο της συνάντησης των δομών αλληλεγγύης. Υποστηρίζει με κάθε τρόπο συλλογικότητες. Δεν υποκαθιστούμε το κράτος πρόνοιας, αλλά παίρνουμε τη ζωή μας στα χέρια μας. Αν και συγκροτηθήκαμε πριν δύο μήνες, έχουμε ήδη καταφέρει πολλά. Έχει ξεκινήσει η Διεθνής Καμπάνια Αλληλεγγύης στην Ελλάδα, επίσης σε εξέλιξη με μεγάλη ανταπόκριση η καμπάνια "Ένα μπουκάλι λάδι για κάθε άνεργο". Έχουμε σχέδιο και το υλοποιούμε. Καλούμε όλα τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ να εμπλακούν στην υπόθεση της αλληλεγγύης.


1.44 μ.μ.: Ο Ορέστης Δούλος, από Ν. Φιλαδέλφεια, που εκπροσωπεί την Πρωτοβουλία για έναν Επαναστατικό ΣΥΡΙΖΑ και παρουσιάζει το εναλλακτικό πρόγραμμα [γι΄ αυτό και του δίνεται περισσότερος χρόνος]. Η κυβέρνηση της αριστεράς πρέπει να εχει πρόγραμμα που ανατρέπει τον καπιταλισμό και οδηγεί στον σοσιαλισμό. Κοινωνικοποίηση των τραπεζών. Η Τρόικα δεν θα δεχθεί αλλαγές στα μνημόνια, γιατί θα έδινε λάθος σήμα παγκόσμια. Πρέπει τώρα να υπερασπιστούμε ένα πρόγραμμα ξεκάθαρο και σοσιαλιστικό. Διαγραφή του χρέους. Νέο κράτος, χωρίς σπατάλες και διαφθορά. Κρατικοποιήσεις με κρατικό έλεγχο όλων των μεγάλων επιχειρήσεων. Κρατικός έλεγχος με επιτροπές κρατικού ελέγχου σε μεμονωμένες επιχεριρήσεις. Αναλυτική εθνική απογραφή των αναγκων, για μείωση του απαιτούμενου εργάσιμου χρόνου. Αποχώρηση από το ΝΑΤΟ, διώξιμο όλων των βάσεων από τη χώρα. Θα υπάρξει σκληρός πόλεμος από το ντόπιο και διεθνές κεφάλαιο. Ισχυρότερος σύμμαχος μας, οι εργαζόμενοι όλης της Ευρώπης που θα σπάσει τον αποκλεισμό που θα επιχειρήσουν να μας επιβάλλουν.


1.40 μ.μ.: Μόρφης Στράτος, από ΣΥΡΙΖΑ Αγ. Δημητρίου - Μπραχαμίου: Η κοινωνική απελπισία δεν γίνεται αυτόματα στράτευση. Κεντρικότητα στη διαμάχη κεφαλαίου-εργασίας. Να μη δεχτεί ο ΣΥΡΙΖΑ λαμόγια της εξουσίας και αλεξιπτωτιστές καριερίστες. Καταδικάζω τις δηλώσεις Τατσόπουλου. Οχι σε ΣΥΡΙΖΑ φοβικό απέναντι στις αυτοοργανωμένες συλλογικότητες. Οι συνδικαλιστές να μην κλείνουν τα μάτια στις ελαστικές σχέσεις εργασίας στους δήμους.1.34 μ.μ.: Μπασκώζος Γιάννης, συντονιστής του τμ. Υγείας: Η διακήρυξη αυτή ειναι έργο μεγάλου μόχθου, μεγάλης μελέτης, μεγάλης γνώσης. Πρέπει να συμφωνήσουμε αν εκφράζει την ψυχή μας. Δεύτερον, όλα πρέπει να αλλάξουν, πολύτιμος ο φορέας που μας έφερε ως εδώ, αλλά πρεπει να συνεχίσουμε με διαφορετικό βηματισμό. Πάμε να φτιάξουμε τον νέο, ενιαίο φορέα της Αριστεράς. Κόμμα των εκλεγμένων στελεχών, με τη δική μας κυρίαρχη βούληση. Τρίτον, να ωριμάσουμε βίαια  για να γίνουμε αντίστοιχοι των αναγκών και των καιρών.


1.27 μ.μ.: Μιλά ο Χάρης Λευκιμιάτης. Βάλαμε το δικό μας δίλημμα, απέναντι στο «ευρώ ή δραχμή»: «Μνημόνια και πολιτικές λιτότητας ή ανάπτυξη με βάση τις κοινωνικές ανάγκες;». Στον νέο πολιτικό φορέα:  Ενα μέλος, μία ψήφος Οι τοπικές οργανώσεις, ζωντανό κύτταρο, με αμφίδρομη σχέση με την ηγεσία.

1.22 μ.μ.: Μιλά ο Σιώκος Σωτήρης, ΣΥΡΙΖΑ Βριλησσίων και  μέλος της γραμματείας τμ. Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ. Το στρατιωτικό και βιομηχανικό σύμπλεγμα, και το ΝΑΤΟ, δεν έχουν συζητηθεί. Τα θέματα της σύγκρουσης στην Ευρωζώνη δεν εχουν αναλυθεί σε βάθος, τα θέματα ενέργειας, ΑΟΖ, ενεργειακών κόμβων. (...) Η αριστερά μεγαλούργησε όταν είχαμε πολιτιστική άνθηση. Μεταφέρει την εμπειρία του από τοπικές συνελεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ. Να οριστεί θεσμικά η συμμετοχή κάθε περιφέρειας και νομού. Να οριστεί θεσμός ανακλητότητας, άμεση δημοκρατία στην επιλογή των βουλευτών.


1.15 μ.μ.: Ανακοινώσεις από προδρείο: 33 ομιλητές και ομιλήτριες μέχρι τώρα. 19 από περιφέρειες, 8 γυναίκες (δεν έχουμε πιάσει την ποσόστωση εδώ, σχολιάζει). Θα μιλήσουν περίπου 100 σύντροφοι και συντρόφισσες. Ψηφοφορία για αλλαγή της διαδικασίας, με αναλογική κλήρωση ομιλητών και 10 λεπτά για κάθε ομιλία. Καταψηφίστηκε, η διαδικασία συνεχίζει ως έχει.

1.10 μ.μ.: Στο βήμα η Νάντια Κουλουμπή από την Πάτρα. Κριτική στην οργανωτική συγκρότηση ως τώρα. «Η δημοκρατία δεν κρίνεται από την πλειοψηφία, αλλά από τη στάση της απέναντι στις μειοψηφίες».


1.05 μ.μ.: Η Μαρία  Κουρούση από τα Χανιά μίλησε για ΣΥΡΙΖΑ της βάσης και των μελών, με συμμετοχή και ανάληψη πρωτοβουλιών. «Να γίνει σημαία μας το μαζί».


1.00 μ.μ.: Ο Στρατής Πλωμαρίτης από Πυλαία-Χορτιάτη ζήτησε να γίνεται εκλογή όλων των μελών του πανελλαδικού οργάνου, να γίνει ο ΣΥΡΙΖΑ κόμμα μελών με ισότητα, όπου όλοι θα είναι εκλεγμένοι.  Δήλωσε την αντίθεσή του στις κλαδικές και ζήτησε την κατάργηση των αριστίνδην μελών.

12:45 Η Σόφη Παπαδόγιαννη μίλησε εκπροσωπώντας το Αριστερό Ρεύμα και αναφέρθηκε στις τρεις τροπολογίες, που έχουν κατατεθεί επί του σχεδίου διακήρυξης, για την ενότητα της Αριστεράς, τη διαγραφή του χρέους και την στάση απέναντι στη Ε.Ε. και την Ευρωζώνη.12:40 Ο Δημήτρης Καραμάνης επισήμανε, ότι η πολιτική λύση θα έρθει από το ΣΥΡΙΖΑ και τόνισε, ότι θα πρέπει να συνδεθούν τα κινήματα με την προοπτική της κυβέρνησης της Αριστεράς. Τόνισε ακόμη, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ είναι το κόμμα των φτωχών, των ανέργων και των νέων και στο σημείο αυτό κατέθεσε την πρόταση, ότι οι νέες και οι νέοι του ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ άμεσα θα πρέπει να μπουν σε διαδικασία προβληματισμού και διαλόγου για το ρόλο τους μέσα στον ενιαίο φορέα.


12:35 Η Εύα Ανδρονικίδου από το Ηράκλειο μίλησε για την αναγκαιότητα ενός κόμματος - κινήματος, ένα νέο φορέα, που θα βάλει τέλος στο σάπιο πολιτικό σύστημα, χωρίς παράγοντες και παραγοντισμούς.12:27 Ο Βασίλης Τζούφης από την Οργάνωση των Δικηγόρων τόνισε, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ θα πρέπει να έχει ως οδηγό τη δημοκρατία και τη διαφάνεια.


12:24 Ο Χρήστος Καραμάνος μίλησε για την αναγκαιότητα του ορθού λόγου της Αριστεράς σε αντιστοιχία με τα κοινωνικά αιτήματα, ώστε να είναι δυνατή η ηγεμονία της Αριστεράς. Υπογράμμισε, ότι υπάρχει η ταυτόχρονη ανάγκη εκτός από το κυβερνητικό πρόγραμμα να υπάρξει και ένα γεωπολιτικό σχέδιο.12:20 Ο Γιάννης Τόλιος μίλησε για την κατάργηση του μνημονίου και την άρνηση πληρωμής τους χρέους. Εξέφρασε την άποψη ότι η φράση «καμιά θυσία για το ευρώ» είναι η κόκκινη γραμμή και όχι η πάση θυσία συμμετοχή στην Ε.Ε. Επίσης τόνισε ότι είναι ανάγκη η διαμόρφωση από την Αριστερά ενός σχεδίου εναλλακτικού.


12:14 Ο Τάσος Κανταράς από τη Θεσσαλονίκη μίλησε για νίκη των ιδεών της Αριστεράς μέσα από στρατηγική σύγκρουσης και ανατροπής.


12:10 Ο Πόθος Κοταράς από την Σπουδάζουσα τόνισε η μάχη για το σοσιαλισμό είναι ένας διαρκής αγώνας. Ανέφερε ακόμα, ότι τα προτάγματα του ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ είναι η αλληλεγγύη και η δημοκρατία. Επισήμανε, ότι η ηγεμονία της Αριστεράς θα έρθει μέσα από τη συλλογική όραση της πραγματικότητας.


12:06 Τώρα μάζεμα των αντιπροσώπων από τις οργανώσεις εξωτερικού στην αίθουσα Β'.


12:05 Η Αγγελική Ράπτη αναφέρθηκε στην ιστορική ευθύνη της αριστεράς απέναντι στην κρίση τονίζοντας, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ με στέρεη οργανωτική δομή, δημοκρατία, ελευθερία απόψεων, αλλά με ενιαία άποψη προς τα έξω μπορεί να ανταποκριθεί σ' αυή τη μεγάλη ευθύνη.


12:02 Συνάντηση του Τομέα Περιβάλλοντος θα πραγματοποιηθεί 18:30 - 20:00 στην αίθουσα Β'.


12:00 Ο βουλευτής της Β' Αθήνας Στάθης Παναγούλης έκανε λόγο για τη συσπείρωση των κομμάτων της διαπλοκής με στόχο τη διάσωσή τους. Τόνισε, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ θα πρέπει να συγκρουστεί με το κατεστημένο.


11:56 Ο Δημήτρης Μάτζαρης από τη Λέσβο αφού προχώρησε σε ανακοινώσεις της ΠΟΕ - ΟΤΑ για τις κινητοποιήσεις μετέφερε στη συνδιάσκεψη τις εικόνες από την απλήρωτη εργασία, την ανεργία, τα προβλήματα των μεταναστών τονίζοντας, ότι η ελπίδα του κόσμου είναι ο ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ για τη ριζοσπαστική αλλαγή και την υπεράσπιση μιας δημοκρατίας με τη συμμετοχή του λαού.


11:53 Ο πρώτος νεολαίος από το βήμα της Συνδιάσκεψης είναι ο Γιώργος Πλουμπίδης από του Ζωγράφου. Υπογράμμισε, ότι στο ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ δεν θα πρέπει να ράβει κυβερνητικά κοστούμια, αλλά φόρμες αγγαρείας. "Ο ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ να μη μασήσει" ανέφερε χειροκροτούμενος τονίζοντας την ανάγκη της κινηματικής πολιτικοποίησης του κόσμου, που έρχεται στο ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ και όχι στην ένταξή του με τη μορφή εκλογικού μηχανισμού. Το μαζικό υποκείμενο είναι εκείνο, που εμπνέει και όχι εκείνο, που αναθέτει υπογράμμισε μεταξύ άλλων.


11:50 Ο Γιώργος Σιώζος από το ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ  Παλλήνης - Γέρακα άσκησε κριτική στο οικονομικό πρόγραμμα επισημαίνοντας, πως η Ε.Ε. δεν μεταρρυθμίζεται.


11:45 Από το βήμα της Συνδιάσκεψης ο Πάνος Τριγάζης από το Τμήμα Διεθνών Σχέσεων χαιρέτισε την απόφαση του ΟΗΕ για την Παλαιστίνη καταθέτοντας την πρόταση το Σώμα να στείλει συγχαρητήριο μήνυμα αλληλεγγύης προς τον παλαιστινιακό λαό για τη μεγάλη και ιστορική νίκη του.


11:40 Ο Δημήτρης Σούκης τόνισε, ότι δεν θα  χαθεί η ελπίδα μέσα από την κυβερνητική πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ, που θα δώσει νέο περιεχόμενο στη δημοκρατία.


11:38 Ο Ηλίας Γρηγόρης από την Πάτρα αναφερόμενος στην αναγκαιότητα του σήμερα μίλησε για κόμμα με ενιαία γραμμή και δημόσια εκφορά της απ' όλους. Τόνισε, ότι στον ενιαίο φορέα δεν πρέπει να παίξουν ηγετικό ρόλο πρόσωπα, που μετείχαν σε παλαιότερες κυβερνήσεις. Σήμερα ο λαός έχει την ανάγκη μιας νέας έμπνευσης και πολιτικής και κοινωνικής και αυτή την έμπνευση μπορεί να δώσει μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ κατέληξε στην ομιλία του.


11:35 Ο Γιώργος Ραπτόπουλος από την Κοινωνική Αριστερά μίλησε για την ιστορική ευθύνη του ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ να αντικρούσει τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές. Οι δρόμοι θα πάρουν την εκδίκησή τους και αυτή η μέρα δεν είναι μακριά, επισήμανε.


11:29 Ο Γιώργος Χονδρός από τα Τρίκαλα τόνισε, ότι μέσα από την αλληλεγγύη και αντίσταση και τον κόσμο στον δρόμο θα έρθει η κυβέρνηση της Αριστεράς και θα βγει η κοινωνία στο προσκήνιο. Χαρακτήρισε τις διαδικασίες του ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ ως μεγάλη ευθύνη και για τη σημερινή συγκυρία, αλλά και για το αύριο.


11:25 Από το βήμα της Συνδιάσκεψης ο Γιάννης Κομματάς από το Περιστέρι μίλησε για την ανάγκη σύνδεσης του ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ για την επαφή με τον κόσμο και τα αιτήματά του. Επίσης τόνισε για τομές και ρήξεις στις οποίες πρέπει να προχωρήσει ο ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ και κατέθεσε την πρόταση για αυτονομία των Τ.Ε. στη λήψη αποφάσεων.11:21 Για την επόμενη μία ώρα μπορούν να συνεχίσουν τις εγγραφές στον κατάλογο των ομιλητών, όσοι αντιπρόσωποι προσέρχονται από την περιφέρεια και για το επόμενο δεκάλεπτο οι υπόλοιποι αντιπρόσωποι.11:11 Ο Μιχάλης Υδραίος από την Α΄Αθήνας τόνισε, ότι η διέξοδος στην κρίση θα έρθει από Αριστερά μιλώντας για την αναγκαιότητα κυβέρνησης της Αριστεράς. Αναφέρθηκε σε τρία καθήκοντα του ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ κωδικοποιώντας τα στην ανάπτυξη κοινωνικών κινημάτων αντίστασης, στα δίκτυα κοινωνικής αλληλεγγύης και σε ένα κόμμα μαζικό, δημοκρατικό με πολιτική εξωστρέφεια και δράση. Για τις πολιτικές συμμαχίες στο φάσμα της Αριστεράς ανέφερε, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ συνεχίζει τα ενωτικά καλέσματα, αλλά η άρνηση είναι ευθύνη των άλλων. Τόνισε, ότι οι κοινωνικές συνθήκες σήμερα επιβάλλουν την ενίσχυση και γιατί όχι την αυτοδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ.


11:05 Η Αθηνά Αρβανίτη από το Πέραμα μίλησε για την ηγεμονική θέση της Αριστεράς μέσα από την ενεργή συμμετοχή στα κινήματα και τις αντιστάσεις. Τόνισε την αναγκαιότητα της Αριστεράς από τα κάτω.


11:00 Η Ρία Καλφακάκου από τη Θεσσαλονίκη μίλησε για την κρίση και τις επιπτώσεις τονίζοντας, ότι καθήκον του ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ είναι μαζί με την κοινωνία να αποτραπεί η εξαθλίωση. Επίσης ο Δημήτρης Χαρίτος μίλησε για την παραγωγική αποδιάρθρωση περιοχών, όπως η Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, που μεταβάλλονται σε Ειδικές Οικονομικές Ζώνες. Τόνισε, ότι δεν υπάρχουν μαγικές συνταγές, αλλά η κοινωνία έχει ανάγκη από απαντήσεις για το σήμερα και όχι για το αύριο.


10:51 Από το βήμα της Συνδιάσκεψης η βουλευτής Επικρατείας Θεανώ Φωτίου μίλησε για το κόκκινο νήμα, που συνδέει το ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ με την κοινωνία με ταξικά και κινηματικά χαρακτηριστικά. Υπογράμμισε την αναγκαιότητα της ριζοσπαστικής φυσιογνωμίας του ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ και τόνισε, ότι η Κοινωνική Αλληλεγγύη αποτελεί το μεγάλο σχέδιο της ανατροπής, αφού ο λαός δεν θα μας βλέπει μόνο στις πορείες και τις κοινωνικές αντιστάσεις, αλλά στον "καθημερινό του αναστεναγμό" και έτσι τα αξιακά προτάγματα της Αριστεράς θα αναδεικνύονται βιωματικά και όχι μόνο σε κείμενα.


10:44 Ο Νικόλαος Λαμπρόπουλος κατέθεσε την πρόταση το σύνολο των μελών του Πανελλαδικού Όργανου να εκλεγεί απευθείας από τη Συνδιάσκεψη και να μην υπάρχουν εκπρόσωποι των συνιστωσών.


10:37 Ο Μιλτιάδης Καλατζής από το ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ Βάρης - Βούλας - Βουλιαγμένης τόνισε την ανάγκη εξειδίκευσης των θέσεων.


10:35 Ο Σταύρος Τσαρούχας από την Σπάρτη αναφέρθηκε ιδιαίτερα στα προβλήματα του αγροτικού κόσμου στην περίοδο της κρίσης και των Μνημονίων.


10:30 Ο Κώστας Βρεττός από το Γύθειο ακολούθησε στο βήμα της συνδιάσκεψης, ενώο Δημήτρης Αδαμίδης από την Ξάνθη έκανε ιδιαίτερη αναφορά στις δομές αλληλεγγύης.


10:22 Ολοκλήρωσε την ομιλία του ο πρώτος ομιλητής, ο σ. Στέλιος Μποσινάς από τη Μεσσηνία, που αναφέρθηκε στη φασιστική απειλή και την Χρυσή Αυγή στα σχολεία.


10:15 Τρίλεπτες θα είναι οι ομιλίες των αντιπρόσωπων. Στα 3 λεπτά οι ομιλητές θα ενημερώνονται από το προεδρείο να ολοκληρώσουν στα 4 λεπτά.


10:00 Με την κλήρωση των πρώτων ομιλητών ξεκίνησαν οι διαδικασίες της 2ης ημέρας της Συνδιάσκεψης.


Από τις 9.30 σήμερα συνεχίζονται οι εργασίες της Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ.

Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο Twitter

Σχόλια που έχουν γραφτεί: 0

Σχολιάστε το άρθρο

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

ΜΑΡΓΑΡΙΤΕΣ
1 2 3 4 Αρχείο
ΜΑΡΓΑΡΙΤΕΣ ΡΕΘΥΜΝΟΥ
Ενα χωριό του Ρεθύμνου με παράδοση και ιστορία...
Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
1 2 3 4 5 Αρχείο
Φτωχότερα τα ελληνικά γράμματα
Έφυγε η Νόρα Αναγνωστάκη
Φτωχότερα τα ελληνικά γράμματα
ΑΠΟΨΕΙΣ
1 2 3 4 Αρχείο
ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΝΕΑ
1 2 3 4 Αρχείο