Αρχική| Πολιτικά| Η Πανελλαδική Συνδιάσκεψη [Δ]

Η Πανελλαδική Συνδιάσκεψη [Δ]

ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ ΣΥΡΙΖΑ

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΜΕ ΑΛΛΟΥΣ ΟΜΙΛΗΤΕΣ

Το πρόγραμμα των εργασιών της Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ:

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 30/11/2012

Ώρα έναρξης 7 μ.μ

Άνοιγμα εργασιών από τον Κ. Αθανασίου, συντονιστή Γραμματείας ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ

ΟΜΙΛΙΑ του Προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ Αλ. Τσίπρα

(Η ομιλία θα μεταδοθεί απευθείας, το απόγευμα της Παρασκευής, στις 7.30,  από την ΕΤ1)


Εισηγητικές τοποθετήσεις:


Αριστείδης Μπαλτά
ς -  Σχέδιο Διακήρυξης


Σοφία Σακοράφα
- Σχέδιο Οργανωτικής Συγκρότησης

Τέλος εργασιών


ΣΑΒΒΑΤΟ 1/12/2012


Ώρα έναρξης 9.30 π.μ.

Ομιλίες αντιπροσώπων

Λήξη ώρα 9.30 μ.μ.


ΚΥΡΙΑΚΗ 2/12/2012


9.30 π.μ. – 11.30 Ομιλίες


11.30- 16.00 Αποφάσεις

14.00-19.00 Εκλογή κεντρικού οργάνου


Ικανοποίηση και αισιοδοξία που οι προσδοκίες συμμετοχής στη διαδικασία ανάδειξης αντιπροσώπων για την Πανελλαδική Συνδιάσκεψη (ΣΕΦ, 30 Νοεμβρίου με 2 Δεκεμβρίου) επιβεβαιώθηκαν και με το παραπάνω στις κάλπες που στήθηκαν σε κάθε γωνιά της χώρας επικρατεί στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ. Εν αναμονή της τελικής ανακοίνωσης -σήμερα, εκτός απροόπτου- στελέχη του χώρου που είχαν την ευθύνη συγκέντρωσης των αποτελεσμάτων εκτιμούσαν ότι ο προσδοκώμενος αριθμός των 35 χιλιάδων μελών έχει ξεπεραστεί κατά πολύ.Παρασκευή 30/11/2012, 1η μέρα

21.33: Αύριο, Σάββατο στις 9.30 π.μ. συνεχίζουν οι εργασίες της Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης με τις ομιλίες των αντιπροσώπων.


21.32: Ολόκληρη η ομιλία της Σοφίας Σακοράφα - Παρουσίαση του Σχεδίου Οργανωτικής Συγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ


21.11: Αυτήν την ώρα η ομιλία της Σοφίας Σακοράφα - Παρουσίαση του Σχεδίου Οργανωτικής Συγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ


21.05 : Αριστείδης Μπαλτάς: "Κάθε παράγραφος στο σχέδιο Διακήρυξης είναι ένα ερώτημα προς διερεύνηση (...) Ο σοσιαλισμός δεν είναι ουτοπία, καλούμαστε να συστηματοποιήσουμε την ιδεολογική, κοινωνική, πολιτική μάχη. Πηγαίνουμε μακρυά (...) με την αλληλεγγύη ως κινητήρια δύναμη σε μία οικονομία των αναγκών, όχι του κέρδους.


20.50: Ολοκληρώθηκε η ομιλία του προέδρου της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ. Ξεκινά η παρουσίαση του σχεδίου διακήρυξης από τον Αρ. Μπαλτά. Στη Συνδιάσκεψη βρίσκεται και ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΝ, Ν. Κωνσταντόπουλος.

20.38 μ.μ.: «Πρόκληση η ομιλία του κ. Τσίπρα», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ που μόλις δημοσιοποιήθηκε.


20.20 μ.μ.: Μετά την ομιλία του Αλ. Τσίπρα, που βρίσκεται σε εξέλιξη, θα λάβουν το λόγο ο
Αριστείδης Μπαλτά
ς που θα παρουσιάσει το  Σχέδιο Διακήρυξης και η Σοφία Σακοράφα που θα παρουσιάσει το Σχέδιο Οργανωτικής Συγκρότησης. Xειροκροτήματα και συνθήματα «Ηρθε η ώρα της Αριστεράς» διακόπτουν κατά διαστήματα την ομιλία του Αλ. Τσίπρα.


Το προεδρείο σήμερα:  Κώστας  Αθανασίου, Ν. Βούτσης, Ε. Αγαθοπούλου, Ρ. Καλφακάκου, Ν. Κασιμάτη, Σπ. Παναγιώτου, Εφη Κωτσάκη, Ν. Ρεπούση, Ηλ. Νικολόπουλος, Ράνια Σβίγκου, Νάσος Ηλιόπουλος, Γ. Γαβρίλης, Τ. Χριστοδουλοπούλου, Δημ. Καμπύρης, Τ. Μπενάς, Τζ. Πολίτη.
20.00 Κώστας Αθανασίου
: «Η ψήφος στον ΣΥΡΙΖΑ δεν πρέπει να είναι ψήφος ανάθεσης, πρέπει να είναι ψήφος συμμετοχής και ψήφος κοινού αγώνα». «Ας προχωρήσουμε στο δρόμο προς τον μεγάλο ΣΥΡΙΖΑ, το δρόμο προς τη μεγάλη ανατροπή». Ο συντονιστής της γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ ανήγγειλε επίσης τη σειρά των ομιλητών για σήμερα και αύριο.

Το ΣΕΦ έχει μεταβληθεί σε τόπο συνάντησης  ανθρώπων από κάθε γωνιά της χώρας που τους ενώνει η κοινή αγωνία για το μέλλον, ανθρώπων που έχουν συναντηθεί σε κοινούς αγώνες, μικρούς και μεγάλους, στους χώρους εργασίας και στις γειτονιές.


19.54 Άνοιγμα των εργασιών από τον συντονιστή της Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ, Κώστα Αθανασίου.


19.51 Ξεκινούν σε λίγα λεπτά οι εργασίες της Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ.
Ουσιαστικές πολιτικές διαδικασίες

Τριπλασιασμός μελών για τον ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ μέσα από ουσιαστικές πολιτικές διαδικασίες.
Στην ηγεσία λοιπόν του σχήματος υπάρχει συγκρατημένος... ενθουσιασμός: Μιλώντας στην “Αυγή” κεντρικά στελέχη υποστήριζαν ότι πρόκειται για “συμμετοχή δίχως προηγούμενο”, εννοώντας όχι μόνο τα ποσοτικά, αλλά, κυρίως, τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της. Όπως σημείωναν: “Οικοδομείται μία νέα σχέση με την πολιτική. Ο κόσμος που γράφεται μέλος και προσέρχεται να ψηφίσει βρέθηκε μαζί μας στους αγώνες του προηγούμενου διαστήματος. Συμμετείχε ενεργά στις εκατοντάδες ανοιχτές συνελεύσεις που έγιναν από το καλοκαίρι μέχρι και σήμερα. Είναι πολίτες με απόψεις και διάθεση να πάρουν τα πράγματα στα χέρια τους. Όχι οπαδοί”.

Έτσι στον ΣΥΡΙΖΑ, με βάση τις πρώτες εκτιμήσεις, μιλούν για υπερτριπλασιασμό των μελών. Η σύγκριση γίνεται με βάση τη συμμετοχή στο τελευταίο συνέδριο του ΣΥΝ, όπου η καταγραφή ήταν γύρω στα 15 χιλιάδες μέλη, συνυπολογιζομένης της τότε Ανανεωτικής Πτέρυγας, που αποτελούσε περίπου το 30% του κόμματος. “Όχι μόνο υπερτριπλασιαστήκαμε, αλλά πρόκειται για μέλη ενεργά και όχι απλώς γραμμένα σε λίστες” συμπλήρωναν τα ίδια στελέχη.


Διαβάστε επίσης:


Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο Twitter

Σχόλια που έχουν γραφτεί: 0

Σχολιάστε το άρθρο

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

ΜΑΡΓΑΡΙΤΕΣ
1 2 3 4 Αρχείο
ΜΑΡΓΑΡΙΤΕΣ ΡΕΘΥΜΝΟΥ
Ενα χωριό του Ρεθύμνου με παράδοση και ιστορία...
Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
1 2 3 4 5 Αρχείο
Φτωχότερα τα ελληνικά γράμματα
Έφυγε η Νόρα Αναγνωστάκη
Φτωχότερα τα ελληνικά γράμματα
ΑΠΟΨΕΙΣ
1 2 3 4 Αρχείο
ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΝΕΑ
1 2 3 4 Αρχείο