Αρχική| Διεθνή Θέματα| Ινδία: Χιλιάδες κατσίκες πασμίνα πέθαναν

Ινδία: Χιλιάδες κατσίκες πασμίνα πέθαναν

Ινδία: Χιλιάδες κατσίκες από τις οποίες παράγεται το

κασμίρι πέθαναν εξαιτίας του σφοδρού χειμώνα

« Κέρδος» με πληροφόρηση από το ΑΠΕ - ΑΜΠ, Ημερομηνία: 22/02/2013.

Χιλιάδες κατσίκες πασμίνα ενδέχεται να χάθηκαν λόγω των πρόσφατων σφοδρών χιονοπτώσεων στις περιοχές των νομάδων κτηνοτρόφων του Τσανγκτάνγκ, στην ορεινή περιοχή Λαντάκ, στα σύνορα της Ινδίας με την Κίνα, όπως ανέφεραν σήμερα τοπικοί αξιωματούχοι.


Στην περιοχή αυτή παράγεται το καλύτερης ποιότητας κασμίρι στην Ινδία, το οποίο εξάγεται και χρησιμοποιείται σε όλο τον κόσμο.

"Δεν έχουμε καμία πληροφορία από πολλές περιοχές. Πολλά σημεία παραμένουν αποκλεισμένα από τα χιόνια. Δεν υπάρχει τρόπος επικοινωνίας" με τους νομάδες κτηνοτρόφους, δήλωσε ο Τσέρινγκ Σάμπελ, πρώην βουλευτής της περιοχής. "Από το 1962 είχαμε να δούμε τέτοια χιονόπτωση στην περιοχή. Έχει επηρεάσει έντονα το νομαδικό τρόπο ζωής και τα κοπάδια μας. Οι κατσίκες πασμίνα, οι ο οποίες ζευγαρώνουν πριν ξεκινήσει ο χειμώνας, χάθηκαν. Ενδέχεται να παρουσιαστεί έλλειψη μαλλιού φέτος", πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον Σάμπερ τουλάχιστον 10.000 ζώα πέθαναν εξαιτίας του πολικού ψύχους και της έλλειψης ζωοτροφών. Οι τοπικές αρχές ενέκριναν τη διανομή 100.000 κιλών ζωοτροφών που όμως, λόγω του χιονιού, δεν έφτασαν ποτέ στις αποκλεισμένες περιοχές,Πηγή « Κέρδος» με πληροφόρηση από το ΑΠΕ - ΑΜΠ

Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο Twitter

Σχόλια που έχουν γραφτεί: 0

Σχολιάστε το άρθρο

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

ΜΑΡΓΑΡΙΤΕΣ
1 2 3 4 Αρχείο
ΜΑΡΓΑΡΙΤΕΣ ΡΕΘΥΜΝΟΥ
Ενα χωριό του Ρεθύμνου με παράδοση και ιστορία...
Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
1 2 3 4 5 Αρχείο
Φτωχότερα τα ελληνικά γράμματα
Έφυγε η Νόρα Αναγνωστάκη
Φτωχότερα τα ελληνικά γράμματα
ΑΠΟΨΕΙΣ
1 2 3 4 Αρχείο
ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΝΕΑ
1 2 3 4 Αρχείο