Αρχική| Διεθνή Θέματα| Μήνυση κατά της Apple

Μήνυση κατά της Apple

Μήνυση κατά της Apple για «προσχεδιασμένη

παλαίωση» του iPad


Από το «naftemporiki.gr», Ημερομηνία: 22/02/2013.

Στη Δικαιοσύνη προσέφυγε το Βραζιλιάνικο Ινστιτούτο Λογισμικού Πολιτικής και Λόγου.


Μήνυση κατά της Apple υποβάλλει το Βραζιλιάνικο Ινστιτούτο Λογισμικού Πολιτικής και Λόγου (IBDI), με τον ισχυρισμό ότι η γρήγορη κυκλοφορία του iPad τέταρτης γενιάς στη χώρα αποτελεί κίνηση με σκοπό την «προσχεδιασμένη παλαίωση» του προηγουμένου μοντέλου.

Τον Οκτώβριο, η κίνηση της εταιρείας να κυκλοφορήσει το iPad τέταρτης γενεάς, μόλις επτά μήνες μετά την κυκλοφορία του προηγουμένου μοντέλου, είχε προκαλέσει δυσαρέσκεια σε αρκετούς χρήστες. Η θέση του IBDI, σύμφωνα με την εφημερίδα Jornal do Comércio, είναι ότι η Apple θα μπορούσε να είχε ενσωματώσει τις τεχνολογικές αναβαθμίσεις του iPad 4 στο iPad 3, αλλά επέλεξε να μην το κάνει, κάτι που αποτελεί αθέμιτη επιχειρηματική πρακτική. Εάν η Apple χάσει τη δικαστική μάχη, ενδεχομένως να αναγκαστεί να δώσει αποζημιώσεις στους χρήστες του iPad 3 στη Βραζιλία. Όπως λέει ο δικηγόρος του IBDI, Σέρτζιο Παλομάρες, οι χρήστες αυτοί αγόρασαν μία συσκευή χωρίς να γνωρίζουν πως επρόκειτο ήδη για παρωχημένο μοντέλο.

Η εγκυρότητα της αρχικής είδησης είχε αμφισβητηθεί από το τεχνολογικής θεματολογίας blog TechLinhas, το οποίο είχε επικοινωνήσει με το IBDI, το οποίο δεν είχε επιβεβαιώσει το δημοσίευμα περί μήνυσης. Ωστόσο, περαιτέρω επικοινωνία με τη νομική φίρμα του Παλομάρες επιβεβαίωσε το αρχικό δημοσίευμα της Jornal do Comércio.  Η αμερικανική εταιρεία βίωσε πρόσφατα μία δικαστική ήττα στη Βραζιλία, χάνοντας τα δικαιώματα χρήσης του ονόματος «iPhone», καθώς είχε κατοχυρωθεί χρόνια πριν από την τοπική εταιρεία Gradiente, η οποία και κυκλοφόρησε μία σειρά από smartphones που χρησιμοποιούν το «αντίπαλον δέος», το λειτουργικό Android.

Μέχρι και το iPad τέταρτης γενιάς, η Apple ακολουθούσε ένα «κύκλο» ετησίων κυκλοφοριών, κυκλοφορώντας ένα νέο μοντέλο στις αρχές κάθε έτους. Ωστόσο, αυτό άλλαξε τον Οκτώβριο, όταν κυκλοφόρησε το νέο iPad μαζί με το iPad Mini. Οι διαφορές μεταξύ των δύο iPad είναι τρεις: το τελευταίο μοντέλο διαθέτει επεξεργαστή A6X αντί για A5X, έχει κάμερα FaceTime HD και τον νέο Lightning connector.


Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο Twitter

Σχόλια που έχουν γραφτεί: 0

Σχολιάστε το άρθρο

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

ΜΑΡΓΑΡΙΤΕΣ
1 2 3 4 Αρχείο
ΜΑΡΓΑΡΙΤΕΣ ΡΕΘΥΜΝΟΥ
Ενα χωριό του Ρεθύμνου με παράδοση και ιστορία...
Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
1 2 3 4 5 Αρχείο
Φτωχότερα τα ελληνικά γράμματα
Έφυγε η Νόρα Αναγνωστάκη
Φτωχότερα τα ελληνικά γράμματα
ΑΠΟΨΕΙΣ
1 2 3 4 Αρχείο
ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΝΕΑ
1 2 3 4 Αρχείο