Αρχική| Ρέθυμνο| Στην Φορτέτζα στις 30 Ιουνίου «Το αμάρτημα της μητρός μου»

Στην Φορτέτζα στις 30 Ιουνίου «Το αμάρτημα της μητρός μου»

ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΠΕΡΙΠΛΟΥ

Στην Φορτέτζα στις 30 Ιουνίου «Το αμάρτημα της μητρός μου»

Εύη, από τα «Ρεθεμνιώτικα Νέα»
«Το «αμάρτημα της μητρός μου» είναι ένα από τα γνωστότερα διηγήματα του μεγάλου Έλληνα λογοτέχνη Γεωργίου Βιζυηνού. Διαβάζοντάς το εμφανίζεται ανάγλυφα μπροστά μας η φιγούρα της μητέρας του Βιζυηνού, με την τραγική ιστορία της που ξεδιπλώνεται μέσα στις λίγες σελίδες του. Αυτό όμως που την καθιστά ένα πραγματικά τραγικό πρόσωπο -και για εμάς πια θεατρικό- είναι το παρελθόν και το μέλλον της. Μας κινεί το ενδιαφέρον και ταξιδεύουμε μαζί της συμπληρώνοντας ένα-ένα τα κομμάτια της ιστορίας της πέρα από το διήγημα.
05/06/2013
Αυτή η γυναίκα, λοιπόν, έγινε η κεντρική ηρωίδα για εμάς. Τη «βρήκαμε» στο σπίτι της εκεί κάπου στα 1907, προχωρώντας προς το τέλος, να ζει με τα φαντάσματά της, να περιμένει για πάντα το Γιωργή να γυρίσει, να συνειδητοποιεί, να θυμάται και να ξαναζεί στιγμές της ζωής της ταξιδεύοντας μέσα από τα λόγια και τη σκέψη του παιδιού της, του Γεώργιου Βιζυηνού, μεταφέροντάς μας με την απλότητα αλλά και το βάθος, που έχει μια τέτοια γυναίκα το διήγημα «Το αμάρτημα της μητρός μου»… το δικό της «αμάρτημα».
Πρόκειται για μια παράσταση πρόταση στο ανέβασμα του γνωστού διηγήματος, το οποίο αν και δεν είναι θεατρικό έργο από τη φύση του, έχει τόσα θεατρικά στοιχεία, τα οποία και αξιοποιήθηκαν μέσα από τη διασκευή του Θωμά Καντιφέ, που δημιουργούν πάνω στη σκηνή ένα θεατρικό έργο ισάξιο με κάθε ατόφιο θεατρικό μονόλογο. Χωρίς να πειραχτεί ο λόγος του μεγάλου Έλληνα λογοτέχνη, η ματιά μας στρέφεται στην τραγική φιγούρα της μητέρας του, η οποία μέσα από την ερμηνεία της ηθοποιού, Μαρίας Καντιφέ, αναλογίζεται τα λόγια του παιδιού της και γεννά ξανά μπροστά στους θεατές όλον αυτόν τον κόσμο που ο Βιζυηνός κλείνει μέσα στο διήγημά του.
Στις 30 Ιουνίου, στη Φορτέτζα Ρεθύμνου, το κοινό θα μπορέσει να κάνει ένα ταξίδι στον εσωτερικό κόσμο αυτής της γυναίκας, η οποία έφυγε από τη ζωή στις αρχές του 20ου αιώνα, όμως η ψυχή της αφορά και αγγίζει κάθε άνθρωπο και σε κάθε εποχή.
Παίζει η Μαρία Καντιφέ.
Διασκευή Κειμένου-Σκηνοθεσία: Θωμάς Καντιφές.
Μουσική: Αντώνης Ζαχαράκης.
Σκηνικά-Κοστούμια: Μίλτος Εμμανουήλ.
Φωτισμοί: Άννα Τζανιδάκη.
Χειρισμός Ήχου: Εύη Καννά.
Φωτογραφίες: Γιώργος Γαβαλάς.
Επιμέλεια Αφίσας-Προγράμματος: Άννα Τζανιδάκη.
Πληροφορίες: 6945458516 και www.theatrikosperiplous.gr
Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο Twitter

Σχόλια που έχουν γραφτεί: 0

Σχολιάστε το άρθρο

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

ΜΑΡΓΑΡΙΤΕΣ
1 2 3 4 Αρχείο
ΜΑΡΓΑΡΙΤΕΣ ΡΕΘΥΜΝΟΥ
Ενα χωριό του Ρεθύμνου με παράδοση και ιστορία...
Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
1 2 3 4 5 Αρχείο
Φτωχότερα τα ελληνικά γράμματα
Έφυγε η Νόρα Αναγνωστάκη
Φτωχότερα τα ελληνικά γράμματα
ΑΠΟΨΕΙΣ
1 2 3 4 Αρχείο
ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΝΕΑ
1 2 3 4 Αρχείο