Αρχική| Πολιτικά| Συνεντεύξεις| Καραμπέτη για Χρυσή Αυγή: «Η κατηφόρα δεν έχει τέλος»

Καραμπέτη για Χρυσή Αυγή: «Η κατηφόρα δεν έχει τέλος»Kαραμπέτη για Χρυσή Αυγή: «Η κατηφόρα δεν έχει

τέλος»

Aπό «left.gr», Ημερομηνία: 27/06/2013 20:12

Στο περιοδικό “ΕΓΩ! Weekly” μίλησε η Καρυοφυλλιά Καραμπέτη και μεταξύ άλλων σχολίασε για την Χρυσή Αυγή και το προσωρινό κλείσιμο της ΕΡΤ.

Σας παραθέτουμε ένα απόσπασμα της συνέντευξης:

 

-Με αποφαση της κυβέρνησης μέσα σε λίγες ώρες έκλεισε η ΕΡΤ. Σας σόκαρε ως γεγονός;

 

Φυσικά. Αυτά τα πράγματα δεν έχουν συμβεί ούτε κατά τη διάρκεια της δικτατορίας. Αυτές είναι πρακτικές, τις οποίες χρησιμοποιούν φασιστικά καθεστώτα. Σε ένα κράτος, το οποίο θέλει να λέγεται δημοκρατικό, δεν είναι δυνατό να συμβαίνει αυτό το πράγμα. Δεν γίνεται να μην υπάρχει δημόσια τηλεόραση. Αναρωτιέσαι ποια είναι η σκοπιμότητα. Τι κρύβεται πίσω απ΄ ότι συμβαίνει. Μήπως είναι η απαρχή άλλων πρακτικών, οι οποίες θα οδηγήσουν τη χώρα σε ακόμη πιο σκοτεινές ημέρες απ΄ αυτές που ήδη διέρχεται; Δεν ξέρω.

 

-Φοβάστε;

 

Φυσικά φοβάμαι. Σε καιρούς κρίσης φτάσαμε στην άνοδο του ναζισμού, που οδήγησε στον Β’ Παγκόσμιο πόλεμο. Αυτήν τη στιγμή ως κοινωνία βιώνουμε την άνοδο του νέου ναζισμού. Είναι απαράδεκτο ότι η Χρυσή Αυγή έχει τόσο υψηλά ποσοστά και εκπροσωπείται στη Βουλή των Ελλήνων. Βλέπουμε συνεχώς τις προκλητικές συμπεριφορές μέσα στο ίδιο το Κοινoβούλιο και βέβαια έξω στην κοινωνία με τα πογκρόμ, που εξαπολύουν εναντίον ανυπεράσπιστων και φτωχών ανθρώπων, που ήρθαν στην Ελλάδα για να βρουν μια καλύτερη ζωή, προσπαθώντας να ξεφύγουν από μια πολιτική κατάσταση τραγική στις χώρες τους. Ντρέπομαι σαν Ελληνίδα που ήμαστε, υποτίθεται, η χώρα που δημιούργησε τον  “Ξένιο Δία”, να φτάνουμε στο όριο να χαρακώνουμε τα πρόσωπα παιδιών, επειδή δεν μας αρέσει το χρώμα τους. Πρέπει ο κόσμος να αντιδράσει και να απομονώσει αυτά τα μορφώματα και σε τυχόν επόμενες εκλογές να τους στείλει από εκεί που ήρθαν”.

 

-Αντίθετα, στις δημοσκοπήσεις, η Χρυσή Αυγή έρχεται δεύτερο και τρίτο κόμμα.

 

Γι΄ αυτό λέω ότι είναι ανησυχητικό. Δεν είναι δυνατόν να ξεχνά έτσι ο κόσμος το τι σημαίνει φασισμός και ναζισμός. Θα έπρεπε κανείς μέσα από την ψήφο του να τιμωρήσει και τα κόμματα, τα οποία έφεραν τη χώρα στην κατάσταση που βρίσκεται, αλλά να μην ψηφίσει το χειρότερο. Η κατηφόρα δεν έχει τέλος. Δεν είναι δυνατόν αυτοί οι άνθρωποι να απαρνιούνται το ολοκαύτωμα. Εδώ η ιστορία μιλά από μόνη της. Πώς είναι δυνατόν να είναι τόσο προκλητικοί στην συμπεριφορά τους;

 

Πηγή: kar.org.gr

- See more at: http://left.gr/news/karampeti-gia-hrysi-aygi-i-katifora-den-ehei-telos#sthash.KkwGUHLq.dpuf

Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο Twitter

Σχόλια που έχουν γραφτεί: 0

Σχολιάστε το άρθρο

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

ΜΑΡΓΑΡΙΤΕΣ
1 2 3 4 Αρχείο
ΜΑΡΓΑΡΙΤΕΣ ΡΕΘΥΜΝΟΥ
Ενα χωριό του Ρεθύμνου με παράδοση και ιστορία...
Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
1 2 3 4 5 Αρχείο
Φτωχότερα τα ελληνικά γράμματα
Έφυγε η Νόρα Αναγνωστάκη
Φτωχότερα τα ελληνικά γράμματα
ΑΠΟΨΕΙΣ
1 2 3 4 Αρχείο
ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΝΕΑ
1 2 3 4 Αρχείο