Αρχική| Επικαιρότητα| Αλέξης Τσίπρας : Θα στηρίξουμε την κοινωνία που αντιστέκεται και επιμένει

Αλέξης Τσίπρας : Θα στηρίξουμε την κοινωνία που αντιστέκεται και επιμένει


Αλέξης Τσίπρας :

Θα στηρίξουμε την κοινωνία

που αντιστέκεται και επιμένει

Left.gr   08-12-13

«Μοιραία και άβουλη η κυβέρνηση Σαμαρά, θα σαρωθεί από το πείσμα του ελληνικού λαού»

τόνισε ο Αλ. Τσίπρας στην Κ.Ε του ΣΥΡΙΖΑ περιγράφοντας το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ για την

«αναπτυξιακή ανασυγκρότηση και την πολιτισμική αναγέννηση της πατρίδας μας».

Δείτε το Video

Ξεκίνησε λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι η ομιλία του Αλ. Τσίπρα στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ. Ο Αλ. Τσίπρας χαρακτήρισε αποκαλυπτική τη συζήτηση που προηγήθηκε της ψήφισης του «τέταρτου μνημονιακού προϋπολογισμού» το Σάββατο το βράδυ. Όπως ανέφερε, «ο προϋπολογισμός που ψηφίστηκε ούτως ή άλλως δε προβλέπεται να εκτελεσθεί ως έχει αλλά να αναθεωρηθεί με νέα μέτρα όταν θα συμφωνήσουν με τη τρόικα πόσο μεγάλο είναι το δημοσιονομικό κενό για το 2014».

Διεμήνυσε ότι ο προϋπολογισμός λιτότητας θα αναθεωρηθεί από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ προς όφελος της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας. Στη συνέχεια, έκανε εκτενή αναφορά στις υποτιθέμενες διαπραγματεύσεις κυβέρνησης - τρόικας και προειδοποίησε ότι η Αριστερά δε θα επιτρέψει στη  «μοιραία και άβουλη κυβέρνηση Σαμαρά» να φτάσει την υποταγή στους δανειστές μέχρι το «έγκλημα» των πλειστηριασμών.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αποδόμησε τις συκοφαντίες Σαμαρά για το αδελφό κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ στη Γερμανία (Die Linke) και αντέτεινε πως σύμμαχοι του πρωθυπουργού είναι οι Μέρκελ, ο Σόιμπλε και «όλοι αυτοί που αντιμετωπίζουν την Ελλάδα και τον ελληνικό λαό ως παρία της Ευρώπης». Ο Αλ. Τσίπρας αναφέρθηκε στους αγώνες σε Πανεπιστήμια και Υγεία δηλώνοντας την αμέριστη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ σε γιατρούς και πανεπιστημιακούς.

Επίσης, με αφορμή τα εκλογικά σενάρια που μαγειρεύονται για τις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές του 2014, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ προέβλεψε τη διπλή σαρωτική ήττα των μνημονιακών δυνάμεων σε ευρωεκλογές και τοπικές εκλογές.

Έκανε ειδική αναφορά στις συμμαχίες του ΣΥΡΙΖΑ με την ευρωπαϊκή Αριστερά (οι οποίες αποτελούν το κύριο θέμα της Συνεδρίασης της Κ.Ε) υπογραμμίζοντας, μεταξύ άλλων: «Καταλύτης για τη συγκρότηση του μετώπου της μάχης είναι το Κόμμα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς, είναι το κόμμα που με πολύ κόπο, αγώνα και δουλειά χτίστηκε. Με την κοινή αντίληψη ότι η Ευρώπη είναι το πεδίο των ταξικών συγκρούσεων κα των πολιτικών αντιπαραθέσεων.  Με την αντίληψη ότι η λιτότητα δεν είναι η λύση – είναι η ίδια η κρίση.  Με την αντίληψη ότι η πολιτική αλλαγή και η ανατροπή δεν είναι κάτι που θα έρθει την Δευτέρα Παρουσία, αλλά είναι εφικτή σήμερα.

Κλείνοντας, προανήγγειλε τη μεγάλη ανηφόρα που θα αντιμετωπίσει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και σκιαγράφησε τους άξονες του νέου κυβερνητικού προγράμματος:

1.Η Παραγωγική ανασυγκρότηση

2. Η Κοινωνική προστασία από την ανθρωπιστική κρίση

3. Η Ανασυγκρότηση της Δημόσιας Διοίκησης

4. Η πολιτική μας για τη Διαπραγμάτευση του χρέους, τις τράπεζες και τα εργαλεία ρευστότητας

5. Η Πολιτισμική αναγέννηση

6. Οι αλλαγές στο Πολιτικό σύστημα.

 

Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο Twitter

Σχόλια που έχουν γραφτεί: 0

Σχολιάστε το άρθρο

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

ΜΑΡΓΑΡΙΤΕΣ
1 2 3 4 Αρχείο
ΜΑΡΓΑΡΙΤΕΣ ΡΕΘΥΜΝΟΥ
Ενα χωριό του Ρεθύμνου με παράδοση και ιστορία...
Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
1 2 3 4 5 Αρχείο
Φτωχότερα τα ελληνικά γράμματα
Έφυγε η Νόρα Αναγνωστάκη
Φτωχότερα τα ελληνικά γράμματα
ΑΠΟΨΕΙΣ
1 2 3 4 Αρχείο
ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΝΕΑ
1 2 3 4 Αρχείο