Αρχική| Επικαιρότητα| Η Νότια Αφρική, αποχαιρετά τον Νέλσον Μαντέλα

Η Νότια Αφρική, αποχαιρετά τον Νέλσον Μαντέλα

Η Ν. Αφρική αποχαιρετά τον Νέλσον Μαντέλα

Αυλαία για τον πρώτο μαύρο πρόεδρο της Νότιας Αφρικής

Από το LEFT 15-12-13


Η τελετή με την οποία ο Νέλσον Μαντέλα θα οδηγηθεί στην τελευταία του κατοικία, στο χωριό Κούνου από το οποίο κατάγεται, άρχισε το πρωί της Κυριακής, όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο.

Το τελευταίο «αντίο» στον  Νέλσον Μαντέλα λένε συγγενείς, αρχηγοί κρατών και πρωθυπουργοί, αλλά και πολίτες της Νότιας Αφρικής.

Περίπου 4.500 άτομα παρακολουθούν την κηδεία του Μαντέλα στο χωριό Κούνου, σε μία τελετή που θα συνδυάζει την πολιτική κηδεία με την παραδοσιακή τελετουργία.Τα μέλη της οικογένειας Μαντέλα παρακολούθησαν αγρυπνία στην οποία ένας παραδοσιακός τραγουδιστής έψαλε για την ζωή του Μαντέλα, ενώ, το πρωί της Κυριακής, η σορός του μεταφέρθηκε σε μία λευκή σκηνή, που στήθηκε δίπλα στο σπίτι του, προκειμένου να αρχίσει η τελετή.

Γύρω από το φέρετρο του Νοτιοαφρικανού ηγέτη, που είναι σκεπασμένο με την σημαία της χώρας, έχουν τοποθετηθεί λευκά κεριά και δέρματα ζώων. Στο μεταξύ, οι συμπατριώτες του έσφαξαν ένα βόδι, που πρέπει να καταναλωθεί σήμερα, όπως ορίζουν οι παραδόσεις, ενώ ακόμα ένα θα σφαχτεί την επόμενη εβδομάδα, σηματοδοτώντας την λήξη του πένθους.

Η ταφή του ιστορικού ηγέτη της Νότιας Αφρικής θα γίνει στην αγροτική περιοχή Eastern Cape, όπου θα αναπαυτεί δίπλα στους προγόνους του.

- See more at: http://left.gr/news/arhise-i-kideia-toy-nelson-mantela#sthash.XVjmROrK.dpuf

Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο Twitter

Σχόλια που έχουν γραφτεί: 0

Σχολιάστε το άρθρο

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

ΜΑΡΓΑΡΙΤΕΣ
1 2 3 4 Αρχείο
ΜΑΡΓΑΡΙΤΕΣ ΡΕΘΥΜΝΟΥ
Ενα χωριό του Ρεθύμνου με παράδοση και ιστορία...
Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
1 2 3 4 5 Αρχείο
Φτωχότερα τα ελληνικά γράμματα
Έφυγε η Νόρα Αναγνωστάκη
Φτωχότερα τα ελληνικά γράμματα
ΑΠΟΨΕΙΣ
1 2 3 4 Αρχείο
ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΝΕΑ
1 2 3 4 Αρχείο