Αρχική| Επικαιρότητα| Δράση Αριστεράς| Αλ. Τσίπρας προς Πρόεδρο : Η βουλή να αποφασίσει ...

Αλ. Τσίπρας προς Πρόεδρο : Η βουλή να αποφασίσει ...

 

Αλέξης Τσίπρας προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας: Να αποφασίσει η Βουλή για πλειστηριασμούς και απολύσεις

Από το LEFT.gr

Σήμερα το μεσημέρι ο Αλέξης Τσίπρας συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια. Στις δηλώσεις του ο επικεφαλής της της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόνισε τη σημασία της υποψηφιότητάς του για την Προεδρίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Επέμεινε επίσης στην ανάγκη να αποφασίσει η Βουλή για τα φλέγοντα θέματα των πλειστηριασμών και των απολύσεων.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

 

Το πλήρες κείμενο των δηλώσεων του Αλέξη Τσίπρα

Είχα την ευκαιρία να ενημερώσω τον πρόεδρο της Δημοκρατίας για τις αποφάσεις του 4ου Συνεδρίου του Κόμματος Ευρωπαϊκής Αριστεράς, όπου περιλαμβάνει και την επιλογή της υποψηφιότητάς μου για την Προεδρία της Κομισιόν, μια επιλογή που τιμά τους αγώνες του ελληνικού λαού για μια δίκαιη έξοδο από την κρίση.

Εξέφρασα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας την επιδίωξή μου να αξιοποιήσω αυτή την  υποψηφιότητα, προκειμένου να αποκατασταθεί η πραγματική εικόνα στην Ευρώπη για ένα άδικο και βάρβαρο πρόγραμμα λιτότητας που υφίσταται ο ελληνικός λαός, ένα πρόγραμμα που δεν οδηγεί στην έξοδο από την κρίση,  την πρόθεσή μου να συμβάλλω, στο πλαίσιο του δυνατού, στην ενίσχυση της διαπραγματευτικής θέσης της χώρας μας στην Ευρώπη, αλλά και της δυνατότητας να αποκατασταθεί η ισότιμη συμμετοχή της χώρας στο ευρωπαϊκό γίγνεσθαι.

Τέλος, είχα την ευκαιρία να εκφράσω στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας τη μεγάλη ανησυχία μας για δύο σημαντικά ζητήματα, το θέμα της άρσης προστασίας της πρώτης κατοικίας, των πλειστηριασμών  - όπως γνωρίζετε, τα χρονικά περιθώρια στενεύουν και η ελληνική Βουλή πρέπει να νομοθετήσει το αργότερο μέχρι τα Χριστούγεννα που θα κλείσει – καθώς και για το θέμα της απελευθέρωσης των απολύσεων.

Είπα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ότι αυτά τα δύο σημαντικότατα ζητήματα που αφορούν στην προστασία της ιδιωτικής περιουσίας και της εργασίας δε μπορεί να εναπόκειται στη βούληση εξωθεσμικών οργανισμών.

Η ελληνική Βουλή πρέπει να έχει λόγο, η ελληνική Βουλή είναι αυτή που πρέπει να νομοθετήσει. Οι Βουλευτές, οι αντιπρόσωποι του λαού είναι αυτοί που πρέπει να κρίνουν σε ποια κατεύθυνση πρέπει να κινηθούμε.

Εξέφρασα, λοιπόν, στον Πρόεδρο την κάθετη διαφωνία μας με την πιθανότητα αυτό το κομβικό θέμα να μην περάσει από τη Βουλή, να υπάρξει παράκαμψη της Βουλής και υποβάθμιση του πολιτικού συστήματος, της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας, αλλά και υποβάθμιση θεσμική της Προεδρίας της Δημοκρατίας μέσα από την αναγκαστική διαδικασία των Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου και του ζήτησα να αναλάβει πρωτοβουλία ώστε να μην έχουμε μια ακόμη εκτροπή.

 

 

 

Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο Twitter

Σχόλια που έχουν γραφτεί: 0

Σχολιάστε το άρθρο

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

ΜΑΡΓΑΡΙΤΕΣ
1 2 3 4 Αρχείο
ΜΑΡΓΑΡΙΤΕΣ ΡΕΘΥΜΝΟΥ
Ενα χωριό του Ρεθύμνου με παράδοση και ιστορία...
Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
1 2 3 4 5 Αρχείο
Φτωχότερα τα ελληνικά γράμματα
Έφυγε η Νόρα Αναγνωστάκη
Φτωχότερα τα ελληνικά γράμματα
ΑΠΟΨΕΙΣ
1 2 3 4 Αρχείο
ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΝΕΑ
1 2 3 4 Αρχείο